Skip to main content

Vem är Jesus?

Han var bara en av tusentals som dött på ett kors. En i mängden av alla som sagt sig ha svaren på livets gåtor. Ändå, tvåtusen år senare är han den viktigaste personen i miljoner människors liv.

Jesus var hans namn. ”Jesus” betyder ”Gud ska rädda” och de tre år av hans liv som finns beskrivna i Bibeln berättar för oss om en man som botade sjuka, utförde mirakel och på alla sätt visade hur god Gud var. Jesus sade att alla människor var skapade av en och samme Gud, skapade till ”Guds avbild”, och att den Guden hade valt att bygga sin relation till människorna på kärlek. En kärlek som alltid kräver en fri vilja, möjligheten att säga ja eller nej, att kunna välja mellan liv eller död. Men människan valde fel. Hon valde själviskhet och död och gick bort från Gud.

Jesus kom för att visa att Gud älskade världen så mycket att han sände sin egen son, för att var och en som tror på honom inte ska behöva gå förlorad för alltid, utan ha evigt liv. Han visade att det inte finns några hopplösa fall för Gud. Men Jesus var alldeles för provocerande för sin omvärld, alldeles för radikal för att vara bekväm. Så han greps och dömdes till döden. Men det som verkade vara ett misslyckande var i själva verket ett planerat steg i Guds räddningsplan.

Där på ett kors, utanför Jerusalem, tog Jesus själv på sig straffet för människornas synder. Han tog allt det mörka i oss, det som producerar allt det onda som vi säger och gör och som skiljer oss från den Gud som är rakt igenom ren och god. Allt som skapar problemen i vår värld som vi desperat försöker lösa, det tog han på sig själv för att du och jag skulle slippa bära det. Ingen annan filosof eller religionsstiftare har gjort något liknande. Bara Jesus. Tre dagar senare uppstod han från de döda. Han besegrade döden och står nu med öppna armar, redo att ta emot var och en som vill komma var och en som vill ta emot det han redan har gjort för oss alla.

Och människor kommer. Tiotusentals människor över hela jorden får varje dag uppleva vad det innebär att bli förlåten och ren på insidan. Uppleva vad det innebär att kunna be till en Gud som hör och svarar, därför att det som tidigare låg mellan oss och honom, nämligen synden, är borta. Uppleva vad det innebär att aldrig vara ensam. Hur lite du än kanske tror det, säger han att han är intresserad av just dig. Att han har en plan för just ditt liv. Att han älskar dig mer än du någonsin kan ana. I hans ögon är du inte bara ett sandkorn i Universum, inte en slump, utan en älskad son eller dotter som är välkommen tillbaka till honom.

Ja, Jesus, eller nej, Jesus. Du är den ende som kan bestämma och välja för ditt eget liv. Ännu står dörren öppen för dig!

Text av: Joakim Lundquist

Jesus vår befriare!
Du är här nu, Jesus.

Vill du ta emot Jesus i ditt liv?

Om du vill ta emot Jesus i ditt liv kan du be den här bönen:

Jesus, jag behöver dig. Jag har gått min egen väg och har syndat mot dig. Men jag tackar dig för att du dog och uppstod igen för min skull. Förlåt mig mina synder. Nu öppnar jag dörren till mitt hjärta och tar emot dig och det du har gjort för mig. Jesus jag ber att du ska vara min Herre och att du ska ta över ledningen av mitt liv från den här stunden. Tack för att du tar emot mig just nu. Amen.

Hör gärna av dig till oss på info@befriad.nu efter du bett denna bön.

Oavsett om du har frågor att ställa eller behöver någon som ber för dig så är du välkommen att ta kontakt med oss. Skicka ett epost till info@befriad.nu.

Det bästa du kan göra i din fortsatta vandring med Gud är att också lära känna fler som gjort samma resa. Oavsett var du befinner dig vill vi göra vårt bästa för att koppla ihop dig med en lokal kyrka.
Kontakta oss på info@befriad.nu

Bibeln är den viktigaste boken på denna planet. Den innehåller inte bara visa råd och intressant historia, den har kraft att forma ditt liv. Det är Guds favoritsätt att tala till oss genom. Om du har en bibel – börja läsa den och gör det till en regelbunden rutin i ditt liv. Du kan till exempel börja i boken som heter Johannesevangeliet.

Om du inte har en Bibel så vill vi gärna ge en Bibel till dig. Kontakta oss på info@befriad.nu

Vill du få tag i en bibel som följer med dig vart du än går? Ladda då ner gratisappen som heter Bibel skapad av Life.Church. Där finns Bibeln på fler än 1700 språk, i flera svenska översättningar (Ett tips är Svenska Folkbibeln 2015) och du kan också trycka play och lyssna på Bibeln. Du kan även starta Bibelläsningsplaner som blir en hjälp att komma igång och hålla det levande.