Skip to main content

Så blev mamma och dotter befriade från droger och mörker

Läs Sebastian Staksets vittnesbörd om hur det gick till när han dök upp på ett Sis LVM hem och fick prata med en tjej, som tre dagar tidigare sett honom predika på tv och sagt till Gud att om han dyker upp på avdelningen där hon är, så vill hon bli frälst.

”En stackars mamma som blivit misshandlad blodig och totalt sönderslagen i åratal. Kallad för det hemskaste du kan tänka dig. Fast i djävulens grepp. Slav under äckliga droger. En dotter som växte upp i denna misär och liten, rädd och totalt maktlös bevittnade allt detta. På kvällarna låg hon och skakade av fruktan under täcket och bad tyst till Gud om hjälp för hon hade ingen annan att vända sig till. Samhället vände dom ryggen. Båda två så känslomässigt trasiga. Dottern börjar punda för att hon ska visa mamma hur ont det gör att se den man älskar påtänd. Mamma går in på en behandling i panik för att bli drogfri. Där möter mamman en pingstvän som bjuder med mamman till kyrkan för att be för dottern. Mamma livrädd för att dotter håller på att dö. Dottern faller ännu djupare i drogerna. Mamman ber till Gud som hon knappt tror på att dottern ska bli frälst om det nu kan hjälpa. Hon har inga förväntningar.

Dottern hamnar på SiS LVM och bli satt på isoleringen. Där smugglar hon in droger och sitter påtänd och bläddrar på kanalerna på teven. Hon hamnar på kanal 10. Där ser hon mig vittna om Jesus från korset i Hassela. Hon säger till Gud ”om det där är sant vill jag träffa Sebbe å bli fräst” sen börjar hon gråta och känner Guds kärlek och ber i smyg. 3 dagar senare kliver jag, Kenneth och pastor Luis in på SiS LVM hemmet. Dottern tappar hakan. Hon blir frälst och fylld av Guds Ande. Hon ringer hem till mamma och skriker “mamma jag har blivit frälst!” Mamma tappar hakan. Dotter söker in på behandlingshem frivilligt. Börjar be till Jesus. Mamma kommer till en av våra satsningar i väst Sverige för att tacka och hälsa att det går bra för dottern. Mamma blir frälst och fylld av Guds Ande. Hon säger att första gången i sitt liv känner hon frid och upplever att hon är älskad. Familjen börjar helas. Relationerna mellan mor och dotter upprättas. Idag är båda drogfria, döpta, helade och följer Jesus. Idag hjälper dom trasiga människor hitta det ljus dom själva har fått som riktiga hjältar. Dom är Guds döttrar så fantastiska och så älskade! TACK JESUS!!!!!!”

Text: Sebastian Stakset

Foto: Privat / Omslagsfoto: Harli Marten

Leave a Reply